Projektil

Föredrag: Arbetsmarknadens födelse

| Inga kommentarer

Vare sig vi arbetar, studerar, gör bägge, eller ingetdera, så kretsar vår tillvaro idag i mycket hög grad kring arbetsmarknaden. Samtliga åtta riksdagspartier går till val på att ordna fler arbeten och premisserna för detta, hur arbete köps och säljs, ter sig givna på ett så självklart sätt att de flesta av oss nog sällan tänker närmare på det. Icke desto mindre är arbetsmarknaden något långt ifrån självklart. Genom århundradena har mycket politisk möda lagts på att göra principen om en arbetsmarknad till den självklarhet den behöver vara för kapitalismens fungerande. Hur kom vi dit vi är idag?

Torsdag den 22/3 kommer Linn Spross, fil. dr. och forskare i idéhistoria vid Uppsala universitet, till Projektil för att föreläsa om hur principen om en arbetsmarknad etablerades politiskt under det tidiga 1800-talet. Föreläsningen börjar kl 19:00, men vi öppnar redan kl 18:15 med försäljning av böcker, tidskrifter och fika. Fritt inträde. Arrangemanget sker i samarbete med ABF.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.