Projektil

Föredrag: Arbetsförhållanden inom vinindustrin

| Inga kommentarer

I höstas uppmärksammades en strejk bland arbetare på vinproducenten Robertson Winery i Sydafrika. Facket CSAAWU larmade om fruktansvärda arbetsförhållanden där arbetarna utsattes för kraftig rasism och där fackets medlemmar och representanter utsattes för hot och trakasserier. Många röster riktade då krav mot Systembolaget (en av producentens största och viktigaste kunder) på en bojkott mot vinproducenten.

Fredrik Lilja är forskare på Uppsala universitet med ett särskilt intresse för hur kapitalismen har vuxit fram globalt, och dess expansion genom Afrikas historia. Han har nyligen varit på en forskningsresa i södra Afrika och kommer nu till Projektil för att berätta om arbetsförhållandena inom vinindustrin där.

Föredraget är den 16 mars. Projektil öppnar som vanligt redan 17.15. Föredraget börjar kl. 19.00, men kom gärna en stund tidigare och fika eller titta runt bland våra nyinkomna böcker.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Bokcafé Projektil och Uppsala LS av SAC-Syndikalisterna, med stöd av ABF i Uppsala län. Fritt inträde. Det finns ett facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.