Projektil

Studiecirkel: ”Capitalism” av Anwar Shaikh

| Inga kommentarer

Vårens stora studiecirkel är på ekonomiprofessorn Anwar Shaikhs magnum opus ”Capitalism: Competition, Conflict, Crises”. Shaikh har under 25 år tagit sig an att skriva en grundläggande kritik av ekonomisk teori och istället grunda ekonomiskt vetande i verkligheten.

Planen är (till att börja med) inte att läsa detta massiva verk i sin helhet, utan att följa Shaikhs förslag på får en ”quick overview” genom att läsa fyra kapitel: http://realecon.org/wp-content/uploads/2016/06/Quick_Overview.pdf
Därefter utvärderar vi och de som vill kan förstås studera vidare!

Till första träffen läser vi kapitel 1, ”Introduction” (52 sidor). Tanken är att ha totalt fem träffar, ett för varje kapitel utom kapitel 3 som delas upp på två träffar.

Vi har beställt in ett gäng böcker som dock alla är reserverade, det går bra att anmäla intresse för att köpa boken (den kostar runt 400 kronor eller lite mer beroende på tull osv). Det går ett rykte om att boken även finns som pdf på en sajt som börjar på b och slutar på ookzz (Projektil tar självklart avstånd från illegal fildelning). Massor med extramaterial kring boken, bland annat 30 videoföreläsningar om dess innehåll av Anwar Shaikh själv, finns på www.realecon.org

Projektils studiecirklar sker alltid i samarbete med ABF. Facebook-event finns.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.