Projektil

Projektils bokcirkel läser Julie Otsuka

| Inga kommentarer

Den här gången läser vi ”Vi Kom över havet” av Julie Otsuka.

”Vi kom över havet är lika mycket ett poetiskt porträtt av ett kollektivt öde som en rörande skildring av en mängd individuella upplevelser. Ömsint och omsorgsfullt ger Julie Otsuka liv åt de japanska kvinnor som kom till Kalifornien som postorderbrudar på 1920-talet – från den mödosamma båtresan fram till den dag i december 1941 då de tillsammans med sina familjer pekas ut som förrädare. Fram träder en del av nutidshistorien som ofta har förbisetts i historieböckerna. ”

Julie Otsuka föddes 1962 i Kalifornien men är numera bosatt i New York. Hon debuterade 2002 med kortromanen När kejsaren var gudomlig.

Välkommen 17.30 den 15 december! Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.