Projektil

Julmustprovning

| Inga kommentarer

julmustVilken är egentligen den godaste julmusten? Hur skiljer sig de olika smakerna från varandra? Vilka sorter bör undvikas? Frågorna som behöver ett svar är kring jul många för oss julmustälskare..

Ni som besökt Projektil de senaste veckorna har säkert märkt att vi redan plockat in ett par sorter i sortimentet. När det nu närmar sig jul allt mer följer vi upp detta med att försöka få svar på ovanstående frågor genom att bjuda in till en julmustprovning.

Vi kommer under kvällen att tillsammans göra blindtester på ett 10-tal olika sorters julmust. Provningen kommer bestå av två olika moment: ett gemensamt moment där varje sort ska betygsättas för att vi ska kunna avgöra vilken som egentligen är den godaste musten, och ett tävlingsmoment som går ut på att, med hjälp av smaklökarna, försöka lista ut vilken sort som är vilken. Personen med de skarpaste smaklökarna vinner förutom äran i titeln ”julmustexpert” också ett åtråvärt pris.

Den 15 december gäller det. Provningen startar 19:00, men Projektil har öppet ordinarie försäljning redan från 17:15.

Deltagande kostar 50 kr och arrangemanget sker i samarbete med ABF. Det finns ett Facebook-evenemang.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.