Projektil

Abdi Elmi och Linn Bursell presenterar ”Gå bara”

| Inga kommentarer

ga-bara-min-flykt-fran-somalia-till-sverigeLinn Bursell och Adbi Elmi har tillsammans skapat boken ”Gå bara: min flykt från Somalia till Sverige”. Boken handlar om Abdis egna resa från Somalia till Sverige och livet som flykting. Den 10/11 kommer båda författarna till bokcafe Projektil för att prata om boken och deras gemensamma projekt.

Från förlagets information om boken:
”’Gå bara: min flykt från Somalia till Sverige’ är tonåringen Abdi Elmis egen berättelse om kriget i Somalia, den farliga resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder till följd av en cynisk och kollapsad migrationspolitik.

Det är en berättelse som synliggör rasismen och islamofobins starka grepp om lagstiftning, politik och enskilda människors värderingar. Men den handlar också om solidaritet och vänskap i svåra situationer.”

Projektil öppnar som vanligt redan 17.15. Själva presentationen börjar 19.00, men kom gärna innan och ta del av vårt fika eller köp en bra bok.

Arrangemanget sker i samarbete med ABF. Fritt inträde. Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.