Projektil

Projektils bokcirkel läser Jamaica Kincaid

| Inga kommentarer

Vårt upplägg är relativt enkelt. Varje månad har vi en träff och vid varje träff diskuterar vi en ny bok. Du är välkommen att delta oavsett om du läst boken inför träffen eller läst den tidigare (men ha den gärna i närminnet). Alla cirkelträffar kommer vara oberoende från varandra, så du är välkommen att delta i vilken du vill. Vi kommer försök vrida och vända på böckerna vi läser så gott som det går, men formar gemensamt vilka frågor som vi tycker är intressanta. Boken vi läser finns självklart till försäljning i bokcaféet.

Till den första bokcirkelträffen för denna höst, den 20 oktober 17.30, läser vi Annie John av Jamaica Kincaid.

Annie John är en vacker, smärtsam och på intet sätt insmickrande berättelse om en ung flickas uppväxt, om den kamp det är att hitta och förstå sig själv, och om hur litet steget kan vara mellan kärlek och hat.

Jamaica Kincaid (f. 1949) växte upp på den karibiska ön Antigua, men flyttade som 16-åring till USA, där hon bor än i dag. Hennes böcker läses världen över och hon är berömd för sina skoningslösa skildringar av livet i den brittiska kolonialmaktens periferi.

(Det finns ett Facebook-event med.)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.