Projektil

Klass och aktörskap

| Inga kommentarer

Magnus Hörnqvist är docent i kriminologi vid Stockholms universitet och har tidigare sysslat med ganska utförlig forskning om Foucaults maktanalys. Hörnqvist nuvarande forskningsprojekt handlar dock om klass och aktörskap. Så här beskriver han den forskningen själv:

”Utifrån en ganska klassisk utgångspunkt att klass framför allt är en ekonomisk position diskuterar jag trycket mot att reproducera sin klass men också hur möjligheter öppnar sig att överskrida klasstrukturen. För det är ju så att klass genomsyrar livets alla områden; hur vi mår, hur vi ser på världen, vem vi blir tillsammans med, var vi bor, vad vi gör på semestern, vem vi röstar på och vad vi tycker är viktigt. Men vilka motsättningar ryms inom ramen för kapitalismen trots att vi i grunden formats att fungera på våra respektive positioner?”

Den 28/4 kommer Magnus Hörnqvist till bokcafe Projektil. Föreläsningen sätter igång 19.00, men som vanligt öppnar Projektil redan vid 17.15 med försäljning av fika och litteratur. Alla våra arrangemang sker i samarbete med ABF.

Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.