Projektil

Varför Lacan?

| Inga kommentarer

10712736_1057339090997534_3557444645288387462_nPsykoanalytikern Jacques Lacan är en ständigt återkommande referenspunkt inom samtida filosofi och kulturteori. Hans tänkande har gett oss redskapen för att förstå fascismens begärslogik; hur fascismen gång på gång lyckas trollbinda människor genom att peka ut den Andra – Juden, Muslimen, Flyktingen – som fiende, fienden som splittrar det egna subjektet och förhindrar Njutning.

Men hur väl står sig Lacans tankar när det kommer till psykoterapi? Gunilla Sallander kommer i denna föreläsning att kasta ljus på Lacan som just psykoanalytiker. Föreläsningen kommer att ta språng ifrån frågan: Varför Lacan? Är hans teorier betydelsefulla för psykoterapi?

Föreläsningen är den 31 mars 19.00, men bokcafé Projektil öppnar redan vid 17.15. Vi säljer fika, alltid med veganska alternativ, och progressiv litteratur. Missa inte heller våra övriga arrangemang, utan prenumenera på våra event och gilla vår sida! Alla våra arrangemang sker i samarbete med ABF.

Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.