Projektil

Föreläsning: Du har varit i alla städer

| Inga kommentarer

12729311_1040821579315952_4453384672815586909_nVarför känns det som att städer som växer förändras på ungefär samma sätt? Och hur kommer det sig att det ständigt snackas om att de ska bli mer ”levande”, ”dynamiska” och innehålla en ”mångfald” när det som sker är så dött, kommersiellt och likriktat? I sin nya bok ”Du har varit i alla städer” har Alexander Berthelsen tagit sig an åtta samtida ideal gällande stadsomvandling för att klä av de uttryck för makt och kapitalackumulation men också motstånd mot detsamma som de är uttryck för.

Torsdag den 10 mars kommer Alexander till bokcafé Projektil för att utifrån boken berätta om vad saker som ”nyurbanism”, ”förtätning” och ”hållbar stadsutveckling” egentligen går ut på – och varför det är rätt att göra motstånd. Givetvis kommer boken också att finnas till försäljning.

Föreläsningen börjar klockan 19, men vi öppnar redan 17.15 med fika och bokförsäljning. Alla våra arrangemang sker i samarbete med ABF.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.