Projektil

Bokcirkel på Projektil

| Inga kommentarer

smartanVälkommen att delta i Projektils bokcirkel!

Vårt upplägg är relativt enkelt. Varje månad har vi en träff och vid varje träff diskuterar vi en ny bok. Du är välkommen att delta oavsett om du läst boken inför träffen eller läst den tidigare (men ha den gärna i närminnet). Alla cirkelträffar kommer vara oberoende från varandra, så du är välkommen att delta i vilken du vill. Vi kommer försök vrida och vända på böckerna vi läser så gott som det går, men formar gemensamt vilka frågor som vi tycker är intressanta. Olika personer kommer hålla i olika cirkeltillfällen vilket kommer ge lite olika tematiska grunder. Böckerna kommer självklart finnas till försäljning i bokcaféet.

Till den första träffen kommer vi att läsa Smärtan av Marguerite Duras. Duras [1914-1996] föddes i Indokina av franska föräldrar. Hennes författarskap präglades starkt av uppväxttiden, liksom av hennes engagemang i motståndsrörelsen under andra världskriget. Kort om boken:

”Med utgångspunkt i sina anteckningsböcker de legendariska »krigsdagböckerna« berättar MARGUERITE DURAS en rad historier från krigsåren.
Personerna i Smärtan är skyddslöst utlämnade till samhällsapparaten, ledarna och politiken. Isolering och väntan genomsyrar boken, men också förvirring, skuld och vrede. Här berättas om en kvinna som väntar på sin deporterade man, men också om angivarens väntan på en oviss dom. Och om den judiska flickan som lever bakom draperier tillsammans med en dam som säger att »om tyskarna kommer så öppnar jag dörren och skjuter först dem och sedan oss.«”

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.