Projektil

Föredrag: Skuld, klass och välgörenhet

| Inga kommentarer

Det talas om att ett allt osäkrare samhälle innebär en återgång till ett samhälle av fattigdom, skuldsättning och borgerlig välgörenhet. Torsdagen den 12 november föreläser Lisa Ramquist på Projektil utifrån sin forskning om välgörenhet och fattigdom i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och vilka likheter och skillnader man kan se i relation till dagens situation. Det kommer att handla om fattigdom som ett resultat av osäkra arbeten och små marginaler. Men mer om hur fattigdomen konstrueras som ett problem som grundar sig i människor beteende. När de fattiga och inte fattigdomen beskrivs som problemet. Det kommer att handla om talet om att ”stävja tiggeriet”, både nu och då. Och om borgerlighetens självutnämnda välgörare som borgenär och förmyndare.

Föreläsningen börjar klockan 19, men vi öppnar redan klockan 17.15 med försäljning av böcker och fika. Attenda gärna Facebook-eventet!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.