Projektil

Vecka 20

| Inga kommentarer

Lördag 18 maj: How the greeks live their myth – Perspectives on the Greek crises

 

aficheWhat is going on in Greece? This saturday there will be a photo exhibition, a projection of the documentary ”Debtocracy”, and a discussion on the Greek (and south european) crisis.

Debtocracy (Greek: Χρεοκρατία hreokratía) is a 2011 documentary film by Katerina Kitidi and Aris Hatzistefanou. The documentary mainly focuses on two points: the causes of the Greek debt crisis in 2010 and possible future solutions that could be given to the problem that are not currently being considered by the government of the country.

Perspektiv på den grekiska krisen

Grekiska kamrater som bor i Uppsala för tillfället arrangerar en fotoutställning, visar dokumentären ”Debtocracy” och föreläser om den grekiska krisen. Fritt inträde, men donationer till föreningen mottages tacksamt. Arrangemanget sker i samarbete med ABF.

 

Söndag 19 maj: Föreläsning – Arbetsrättens ABC

Hur mycket rast måste vi få, hur funkar det med semesterersättning, får chefen verkligen säga upp dig hur som helst, hur funkar det med sjukskrivning, varför ska man vara med i facket? Söndag den 19 maj kommer Göran Salomonsson, förhandlare i Uppsala LS av SAC med många års erfarenhet, och berättar om våra grundläggande rättigheter på jobbet. Lär dig allt du behöver för att kunna hävda dig mot chefen! Föredraget riktar sig mot alla oavsett yrke.

Vi säljer böcker och fika från klockan 14:30, föredraget börjar klockan 15. Fritt inträde, men donationer till föreningen mottages tacksamt. Arrangemanget sker i samarbete med ABF.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.