Projektil

Vecka 11

| Inga kommentarer

Förutom nedanstående har vi öppet som vanligt tisdag-fredag, 14-19.

Torsdag 14/3, 12:00: Lunch på Projektil

På torsdag serverar vi sojabullar med potatis och pressgurka! Kaffe eller te ingår. 50 pix, megagott.

Maten serveras mellan 12 – 14, sedan är caféet öppet som vanligt till 19.

(Facebook-event.)

Torsdag 14/3, 19:30: Filmvisning: The Revolution Will Not Be Televised

Hugo ChávezI april 2002 genomfördes en statskupp i Venezuela. Presidenten Hugo Chávez, som suttit sedan 1999, avsattes och representanter från näringslivet och militären tog makten, och fick omedelbart stöd från bl a USA och svenska borgerliga politiker. Ett folkligt uppror satte dock stopp för planerna och 47 timmar senare var Chávez åter på sin plats, och förblev så fram till sin död i cancer den 5 mars 2013.

Mitt i smeten var några irländska dokumentärfilmare som höll på att göra en dokumentärfilm om Chávez. Istället blev det en dokumentärfilm om statskuppen och motståndet mot den: The Revolution Will Not Be Televised.

19:30 torsdagen den 14 mars på Bokcafé Projektil.

De spanska talet är textat på engelska men det engelska talet kommer tyvärr inte att vara textat alls. Fritt inträde men donationer till föreningen mottages tacksamt. Arrangemanget sker i samarbete med ABF.

(Facebook-event.)

Söndag 17/3, 13:00: Afternoon Tea

Kom och drick te, ät scones och kakor och prata och umgås med nya eller gamla vänner. 13-16 söndagen den 17 mars!

Pris: 60 kr

Meny: Scones, bröd, plägg, småkakor, våfflor och såklart te (och kaffe)

Veganska alternativ finns!

(Facebook-event.)

Tisdag 19/3, 19:00: Föreläsning: Förbundet Arbetarmakts historia

Förbundet Arbetarmakt (FAM) var en rådskommunistisk organisation i Sverige och utgjorde när den bildades 1973 ett brott med både leninismen och anarkismen. Man antog tre huvudsakliga målsättningar:

1. att framhålla vad socialismen innebär – arbetarmakt och inte partimakt – och den med detta sammanhängande synen på de nuvarande s.k. socialistiska staterna, synen på övergången till socialismen och den revolutionära organisationens uppgifter härvid.

2. att framhålla den för upprättandet av socialismen nödvändiga självständiga arbetarkampen, såväl idag i form av organisering utanför de till den borgerliga statsapparaten uppknutna fackföreningarna, som i den revolutionära situationen utanför den revolutionära organisationen stående arbetarråd.

3. att framhålla socialismen som inte enbart ekonomisk frigörelse utan en väg till total frigörelse på livets alla områden, en frigörelse från alienation, droger, kvinnoförtryck, sexuellt förtryck etc.

Organisationen var liten och kortlivad (den upplöstes 1979) men bidrog med sin verksamhet och sin utgivning av teoretiskt material till att forma både den parlamentariska och den utomparlamentariska vänstern ännu i våra dagar.

Den 19 mars gästas Bokcafé Projektil av en före detta medlem som berättar och svarar på frågor om sin tid i FAM och dåtidens politiska läge och tankegångar. Fritt inträde, men donationer till bokcafét mottages tacksamt. Arrangemanget sker i samarbete med Arbetarnas Bildningsförbund.

(Facebook-event.)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.