Projektil

Film på Projektil: Black Mirror – Fifteen Million Merits

| Inga kommentarer

Ikväll (3/1) kl. 19 visar vi andra delen av serien Black Mirror.
Black Mirror är en BBC-miniserie i tre delar, där ”Fifteen Million Merits” är andra delen. Samtliga delar är helt fristående.

Avsnittet är 44 minuter långt, och efter det har vi en diskussion om det vi sett.

Från Wikipedia: Regarding the programme’s content and structure, Brooker (the creator of the series) noted, ”each episode has a different cast, a different setting, even a different reality. But they’re all about the way we live now – and the way we might be living in 10 minutes’ time if we’re clumsy.” An Endemol press release describes the series as ”a hybrid of The Twilight Zone and Tales of the Unexpected which taps into our contemporary unease about our modern world”, with the stories having a ”techno-paranoia” feel.

Från Filmtipset, om dagens avsnitt: En framtidsvision där invånarna måste trampa på trampcyklar för att generera energi. De tjänar ”merits” med vilka de kan köpa mat från automater. Dessa ”merits” kan även tjänas genom att se på reklam, men man blir av med dem ifall man väljer att skippa reklamen. Det största tv-programmet är ”Hot Shot”, i vilket huvudpersonen Bing vill hjälpa sin arbetskamrat Abi att komma med.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.