Projektil

Projektils augustikampanj 2012: ”Ett bokcafé var möjligt”

| 1 kommentar

Hjälp oss att fortsätta driva och utveckla Uppsalas nya bokcafé! Få t-shirt och kaffe!

Visst vore det fantastiskt med en öppen lokal för vänstern i Uppsala. En plats för diskussioner, studier eller bara gammalt hederligt häng. En vänsterbokhandel med ett brett utbud av fack- och skönlitteratur, såväl intellektuell som lättillgänglig, anarkistisk som vänsterpartistisk, feministisk som antirasistisk. En mötesplats för gamla och unga, reformister och autonoma, aktivister och nyfikna.

I en stad där gentrifieringen bara accelererar, där kulturföreningars resurser omfördelas till politiskt neutral idrott och där moderaterna styr kommunfullmäktige kan något sådant framstå som en dröm, något som den samtida kapitalismen aldrig kan tillåta sig rymma. Men drömmen har blivit sann.
Den fristående kulturföreningen Projektil hade bara funnits i ungefär ett och ett halvt år när vi i april i år slog upp portarna till vårt bokcafé vid Dragarbrunn. Sedan dess har vi haft öppet minst fyra dagar varje vecka, sålt hundratals koppar kaffe och tonvis med intressant litteratur samt arrangerat föreläsningar, filmvisningar, skrivarstugor, poesiläsningar, konstvernissager och mycket annat. En verksamhet väl värd att bevara, om vi får säga det själva!

Under augusti månad ber vi alla med hjärtat till vänster och ekonomisk möjlighet att fråga sig om en är beredd att göra en insats för att hjälpa oss att överleva och utvecklas. Vi erbjuder nu möjligheten att ge oss ett kontinuerligt stöd i form av en månatlig donation via autogiro. Summan väljer du själv, men ger du minst 100 kronor i månaden blir du en av Projektils vänner, vilket innebär att du inte bara får en t-shirt som bevisar detta utan också bjuds på kaffe eller te på alla våra arrangemang! Vi hoppas och tror att vi kan få minst 3000 kronor i stöd i månaden, vilket skulle motsvara att 30 personer går med i Projektils Vänner.

Delta i kampanjen på ett eller två sätt!

  • Anmäl dig till vårt autogiro! Du kan fylla i en anmälan på plats i lokalen under våra öppettider. Du kan också maila namn och postadress till ekonomi@bokcafeprojektil.se så skickar vi formulär och svarskuvert till dig. Summan väljer du själv, ger du minst 100 kronor i månaden kommer du med i Projektils Vänner.
  • Sprid ordet! Bjud in till facebookeventet, länka, twittra, blogga och kanske till och med prata med dina vänner.

Frågor? Skriv till info@bokcafeprojektil.se

Facebookevent

TACK FÖR DITT STÖD!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.