Projektil

Filmvisning: Fail-Safe

| Inga kommentarer

På 1960-talet var tema kärnvapenkrig mellan USA och Sovjetunionen ett vanligt tema. Många har säkert sett den svarta komedin ”Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” av Stanley Kubrick, som handlar om att ett amerikanskt bombplan av misstag är på väg för att kärnvapenbomba Sovjetunionen.

Samtidigt som Dr Strangelove filmades, filmades även Fail-Safe, som har i stort sett samma plot: ett amerikanskt bombplan är av misstag på väg för att kärnvapenbomba Sovjetunionen. Till skillnad från Dr Strangelove är den dödligt seriös, med ingen mindre än Sidney Lumet (bl a ”12 angry men”) som regissör.

Väl mött på onsdag 19:00 för att se om kärnvapenkriget bryter ut eller inte! Filmen börjar strax efter sju och är lite mindre än två timmar lång.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.