Projektil

Det händer på Projektil v. 20

| Inga kommentarer

Tisdag 15/5 kl 19.00 – Vernissage: fotoutställning med Stina Runesson

Uppsalabaserade konstnären Stina Runesson ställer ut sina foton på Bokcafé Projektil – vi bjuder in till vernissage! Ett försök till att beskriva Stinas fotografier skulle kunna vara något i stil med att de skildrar vardagen, utan att någonsin kännas alldagliga. För att få en bättre bild hänvisar vi dock till: http://stinarunesson.tumblr.com/ och så klart, till utställningen där några tematiskt väl utvalda foton kommer att visas. Facebookevent


Onsdag 16/5 kl 19.00 –
Bolivia och gräsrotsarbetet för framtiden

Offentligt föredrag med Ramiro Saravia, koordinatör för Red Tinku som är på föreläsningsturné i Europa. Red Tinku (Nätverket Tinku) i Cochabamba, Bolivia, var en del av den stora folkrörelse som uppstod i Bolivia kring år 2000. Stora protester riktades mot privatiseringar av infrastrukturen, och mot samhällets extrema orättvisor. Föredraget arrangeras av Internationella utskottet i Vänsterpartiet Uppsala, Vänsterpartiet Uppsala län, Kulturföreningen Projektil och ABF. Facebookevent

Fredag 18/5 kl 16.30 – Uppsalas första queerbal

En bal bortom normerna. Det bjuds på vegansk trerättersmiddag; tillagad av de mest fabulösa diy-kockarna i stan. Givetvis blir det också sång och dans i vårnatten, Fredsorkesten bjuder till vals och vi utlovar förstklassig underhållning! Balen görs av Queertopias uppsalagrupp i samarbete med Bokcafé Projektil, ABF och Uppsala Pride. OBS! Förköp av biljett krävs. Facebookevent

Söndag 20/5 kl 13.00 – Jag är inte rasist, men…

Ellen Belmore, genusvetare, håller ett interaktivt seminarium om resurs- och maktfördelning utifrån vithetsnormen. Max antal deltagare är 20 personer. För garanterad plats, anmäl intresse i biljettkassan på Ungdomens Hus. Seminariet arrangeras av Vänsterpartiet Uppsala och är en del av Uppsala Pride. För mer info, se www.uppsalapride.se. Facebookevent

Vi har öppet som vanligt tis-tors 15-19, men med anledning av queerbalen har vi stängt för cafégäster på fredag.

Projektil <3 Uppsala Pride: veckan till ära är “Queerfeministisk agenda” av Tiina Rosenberg veckans bok och kan inhandlas för endast 150 kronor.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.