Projektil

Skönlitterär skrivarstuga onsdag 11/4

| Inga kommentarer

Man skriver aldrig ensam; för skrivandet ryms i språket, som uppstår mellan oss.

Onsdagen den 11/4, klockan 19:00, inviger vi vår skönlitterära skrivarstuga på Bokcafé Projektil.

Utanför Uppsala, vid ett rätt fränt slott, ligger Wiks folkhögskola. Från årets upplaga av skrivarkursen är vi flera personer som känner att vi vill fortsätta vårt skrivande tillsammans, och såg direkt möjligheten till att skapa ett rum för litteratur, på det nyöppnade bokcaféet Projektil. För om det är något som vi lärt oss ute på Wik, så är det hur mycket att skriva handlar om att pröva sig fram tillsammans; i praktiska små övningar och gemensam diskussion.

Vi vill närma oss texten på ett praktiskt sätt; genom att göra skrivövningar tillsammans, där vi tar spjärn mot redan skrivna texter – eller ger oss själva begräsningar – som i längden kan hjälpa oss att hitta motiv och teman som är intressanta att utforska. Vissa av de här små experimenten kan vara snabba och bara ta ett par minuter, och andra kan man arbeta med under en längre tid. Vår förhoppning är att man kommer lämna lokalen med huvudet fyllt av nya stickspår, eller andra infallsvinklar, på idéer man tidigare gått och släpat runt på.

Om det är något som är nödvändigt i den poetiska- och berättande praktiken, så är det mångfald. Därför hoppas vi att så många som möjligt, oavsett om man ser sig själv som en nyfiken nybörjare, eller för den delen en meriterad skribent, vill komma och dela med sig av sina ord. För alla har något att berätta, och rätten att säga något om världen.

Kom och läck ut lite bläck på papper i gott sällskap!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.