Projektil

Föreläsning: Ätstörningar, fett, mat och makt (8 mars)

| Inga kommentarer

På 8 mars arrangerar vi en föreläsning som en del av internationella kvinnodagen på Ungdomens Hus. 19.00 –  19.45 Ungdomens Hus, Svartbäcksgatan 32

Varför är vi feta eller ätstörda? Att skaffa sig den ideala kroppen har kanske aldrig varit mer möjligt än i dag, när var och en av oss kan välja en diet, träningsform eller kosmetisk kirurgi utifrån sina personliga förutsättningar.

Vi vill lyfta frågan från det individuella perspektivet och ställa andra frågor. Vad händer om feta tar sig rätten att vara just feta, utan att lova bot och bättring? Kan ätstörningar förstås som reaktioner på mer än ett alltmer utseendefixerat samhälle?

Samira Ariadad och Rikard Friberg von Sydow presenterar antologin “Ätstört – En antologi om ätstörningar, fett, mat och makt” och föreläser utifrån sina bidrag i den.

Läs mer om boken på http://kroppochatande.se/ Boken kommer även gå att köpa på plats.


Vi kommer även att hålla bokbord med nyinköpt feministisk litteratur under hela kvällen. Vi vill även tipsa om Demonstration: Krossa patriarkatet – Det är ditt ansvar också!  tidigare på dagen. För 8 mars aktiviteter i övriga landet se motkraft.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.