Projektil

Studiecirkel: ”I stundens hetta”

| Inga kommentarer

Vi läser tillsammans och diskuterar den nya boken “I stundens hetta”, utgiven på Roh-nin förlag.

Från baksidetexten:

“Stormötet mot nedskärningar som tar över hela torget. Maskerade ungdomar med gatstenar som tvingar polisen på flykt. Studenterna som blockerar stadens infrastruktur. Toppmötet som slutar i kaos. Fredliga aktivister som sätter sig på spåren och hindrar kärnavfallstransporten. En mångfald taktiker, ett myller av subjekt.

Disciplinerade, kaotiska. Militanta, karnevalsklädda.
Svarta block. Vita overaller. Osynliga partier.

Antologin I Stundens Hetta handlar om ett sökande efter vapen, vapen för klasskampen. Om sökandet efter maktmedel och redskap som kan användas för sociala rörelser som strävar efter en samhällsförändring. Om olydnad som utmanar gränser. Som avbryter ordergivningen, sätter käppar i hjulet för maktutövningen, undandrar sig exploateringen. Vad är vår tids motsvarighet till fackföreningens generalstrejk? En generaliserad strejk!

I den här antologin finns 58 texter skrivna av autonoma aktivister mitt i en pågående kamp, mitt i stundens hetta. Från Göteborgskravallerna fram till idag. Röster ur varje stor massmobilisering. Alla handlar om att mitt i den brådskande situationen förstå vad som händer, vart man vill ta sig och vilka medel som är effektiva för att nå dit.

I Stundens Hetta innehåller texter av Class War, Wu Ming, Vita Overallerna, Disobbedienti, Osynliga Partiet, Den Osynliga Kommittén, Tiqqun, Free Association, Turbulence, CrimethInc, No Border, Antifascistisk Aktion, Avanti mfl.”


Förord |  Innehållsförteckning

Cirkeln kommer att pågå under juli och augusti. Eftersom det rör sig om en antologi kommer träffarna vara fristående så det går utmärkt att bara vara med på vissa träffar.

Det är gratis att delta och boken kommer gå att köpa av Projektil för 70 kr.

För att anmäla dig, skicka ett mail med namn och telefonnummer till bokcafeprojektil@gmail.com för att få information om första träffen (i början av juli).

Vi ses!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.