Projektil

Nya serier i lager

| Inga kommentarer

Inför filmvisningen imorgon har vi fyllt på vårt bokbord med ett gäng grymma seriealbum! Hoppas vi ses!

Persepolis samlingsvolym – 80kr (specialpris!)

Perspepolis är en unik och gripande skildring av Marjane Satrapis egen uppväxt i Iran efter den islamistiska revolutionen. Hennes berättelse innehåller både allvar och humor. Här skildras människor i all sin mänsklighet, men också i sin grymhet.

Vi får följa Marji genom barndomen i Iran, utanförskapet i exil i Europa, till de första trevande vuxenåren i hemlandet. Hennes väg går genom krig och diktatur, tonåren i exil till kampen för ett självständigt liv.

Liv Strömquist – Hundra procent fett – 100 kr

Hundra procent fett är precis vad Sverige inte visste att det behövde. En samling feministiska, klassmedvetna och faktaspäckade tecknade serier som lyckas med det svåraste av allt – att vara roliga. Det är glödande intelligenta texter och politiska skämtteckningar i en vanvettig förening som får mansgrisar och förtryckarkapitalister att rodna men ger alla andra nytt hopp.

Sara Granér – Det är bara lite AIDS – 120 kr

Sara Granérs Det är bara lite AIDS fyller ett hålrum i den svenska humorserie-genren. Där Nina Hemmingsson driver med vår försiktighet vevar Granér med rallarnävarna och där Liv Strömquists serier är pedagogiska så är Granérs skämtteckningar som en hel obs-klass. Detta utan att någonsin tappa sin politiska medvetenhet.

Världens Ende # 1 – 100kr

I en tid av individualism och självförverkligande är det gemensamma viktigare än någonsin. Enbart genom sammanhållning är det möjligt att överleva i en kulturvärld som blir allt mer vinstorienterad och nyttomaximerad. De tysta samförstånden och bristen på konfliktperspektiv måste utmanas.

Världens Ende är en motvikt i antologiform. Det rådande systemets ordning ifrågasätts genom texter, serier och illustrationer med det genuina och originella uttrycket som ledstjärna. Redaktionen drivs kollektivt av sex personer bosatta i Göteborg.

Medverkar i första numret gör Björn Ahlén, Henrik Bromander, Kajsa Ekis Ekman, Ekta, Siska Humlesjö, Sandro Müntzing, Jon Mårtensson, Johannes Nilsson, Hannes Norrvide, Hanna Petersson, Salka Sandén, Pär Thörn och Johannes Torstensson.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.