Projektil

Lördag 5/2: Projektil visar tecknad film

| Inga kommentarer

Vi bjuder in till en andra biokväll. Den här gången är temat tecknat, vi visar filmerna “Persepolis” (2007) och “Tokyo Godfathers” (2003). Bokbordet har fyllts på med diverse seriealbum och vår mat är lika god som vanligt.

Alla pengar från arrangemanget går till uppstarten av ett oberoende socialistiskt bokcafé i Uppsala. Frivilligt inträde.

Ungdomens Hus,

Svartbäcksgatan 32

Lördag 5/2, 18.00 – 23.00

PROGRAM:

18.00 Insläpp och middag

18.50 Projektil presenterar kort sin verksamhet och kvällens filmer.

19.00 Persepolis (2007) (95 min, franskt tal, engelska undertexter)

Den lillgamla och upproriska Marjane föds 1969 i Iran och får under sin uppväxt uppleva både avsättandet av Shahen, den islamiska revolutionen, kriget mot Irak och en plågsam exil i Österrike. Hela sitt liv slits hon mellan viljan att leva med sin familj i Iran och sökandet efter den frihet hon inte anser sig kunna finna i hemlandet. Animerad film baserad på Marjane Satrapis självbiografiska serie med samma namn.

20.35 PAUS

21.00 Tokyo Godfathers (2003) (93 min, japanskt tal, engelska undertexter)

Animeepos löst baserad på John Fords westernklassiker “Flykt genom öknen”. Det är julafton och tre uteliggarpolare letar, sin vana trogen, genom Tokyos sopor: De är den nedgångna transvestiten Hana, den alkoholiserade ex-cyklisten Gin och den snabbkäftade tonårstjejen Miyuki. I en container hittar de en övergiven bebis vars föräldrar de bestämmer sig för att leta rätt på.

22.35 SLUT

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.