Projektil

Bio med Projektil

| Inga kommentarer

Föreningen Projektil bjuder in till en första filmfestival!

Ta tillfället i akt att umgås med kompisar och kamrater, se på film, fika, mingla, häng. Vårat bokbord kommer vara på plats (julklappstips!). Vi serverar delikat hemlagad soppa.

Frivilligt inträde. Alla pengar går till uppstarten av ett oberoende socialistiskt bokcafé här i Uppsala.

Fredag 19 november 19.30 – 23.30 på Ungdomens hus, Svartbäcksgatan 32


PROGRAM

20.00 Requiem for Detroit (2010) – Detroit var under 1900-talet den industriella kapitalismens och den amerikanska drömmens hjärta. Fords, Chryslers och General Motors stad byggdes upp på storskalig massproduktion, löpande band, massbilism och evig tillväxt. Idag är hela innerstads-Detroit övergivet. Amerikas fjärde största stad ser ut som efter världens undergång, skellett av gigantiska skyskrapor, stadsdelar, hotell, varuhus, företagshögkvarter förfaller, gräset växer. Skolorna är stängda. Det är en historia om uppgång och fall, klasskamp, rasism och ekonomisk kollaps, men också om gatukonst, aktivism, ravepartyn och guerilla gardening.

21.15 Paus

22.00 RSA Animate Education Block

1. David Harvey – Crises of Capitalism
2. Barbara Ehrenreich – Smile or Die
3. Slavoj Zizek – First as Tragedy, Then as Farce

22.30 Paus

23.00 The Potentiality of Storming Heaven (2009) – När poliser i december 2008 mördade en pojke exploderade Grekland. Vreden och motståndet kom att utvecklas till både experiment i självorganisering och autonomi och en revolt mot det politisk-ekonomiska systemet i sig. De sociala kamperna spred sig genom breda befolkningslager. Detta är detta är deltagarna i decemberupprorets egna ord, deras egna berättelser.

23.30 Slut

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.