Projektil

Föreläsning: ”Potatisrevolutionen” i Sverige 1917

| Inga kommentarer

1917 är ett år som är starkt förknippat med revolution. Och det var inte bara i Ryssland som klasstriderna hårdnade! Även i Sverige tog konflikter om framförallt mat ofta radikala uttryck och demonstrationer för ”bröd och fred” samlade enorma massor.

Hur kom det sig att just denna vår var så revolutionär? Hur nära var Sverige ett omfattande uppror? Och vad sade egentligen fru Hansson till överkonstapeln innan kravallerna på Södermalm bröt ut? Den 6/4 kl 19 kommer historikern Håkan Blomqvist till Projektil för att föreläsa om ”potatisrevolutionen” i Stockholm, 100 år senare. Den nya boken med samma namn kommer att finnas till försäljning, mer information finns på www.potatisrevolutionen.se.

Föreläsningen är den 6 april och börjar klockan 19, men cafét öppnar redan 17.15 med försäljning av fika och böcker. Fritt inträde. Arrangemanget sker i samarbete med ABF samt Vänsterpartiet Uppsala. Facebook-event finns.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.