Projektil

Motströms. Kampen mot kraftverket

| Inga kommentarer

Jenny Jansson är fil.dr och forskare vid Statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet och har forskat mycket om facklig organisering. Katrin Uba är docent och biträdande universitetslektor vid samma institution och har bl.a. forskat om mobilisering av protester och protesters politiska påverkan. Tillsammans har de medverkat i den under 2016 utkomna boken ”Politik underifrån – Kollektiva konfrontationer under Sveriges 1900-tal” där de gjort en studie av kampen mot kraftverket i Sölvbacka strömmar 1972-79.

Jenny och Katrin kommer nu till Projektil den 30 mars för att berätta mer om sin studie och den kollektiva konfrontation som utvecklades i Jämtland på 70-talet, men som också återaktualiserades långt senare.

Projektil öppnar som vanligt redan 17.15. Föredraget börjar kl. 19.00, men kom gärna en stund tidigare och fika eller titta runt bland våra nyinkomna böcker.

Arrangemanget sker i samarbete med ABF. Fritt inträde. Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.