Projektil

Bokrelease: Rätt att bo kvar

| Inga kommentarer

rattattbokvar_600x600”Rätt att bo kvar” är en handbok som har skrivits för att användas praktiskt i kampen om hyresrättens framtid. Boken är resultatet av ett samarbete mellan aktivister och forskare från hela Sverige. Den har växt fram ur gemensamma erfarenheter av att ta strid mot renoveringar som åtföljts av kraftiga hyreshöjningar.

De senaste åren har vi sett hur hyreslägenheter runt om i Sverige renoveras med omfattande hyreshöjningar som följd. Om inte hyresgäster går samman och kräver sina rättigheter kommer detta att fortsätta, och tusentals människor kommer att tvingas flytta. Boken är tänkt att användas som ett praktiskt verktyg för lokal organisering.

Torsdag 26 maj kl. 19.00 bjuder Allt åt Alla Uppsala in till release för boken på Bokcafé Projektil på S:t Persgatan 22B. Några av bokens medförfattare kommer att presentera dess innehåll och det kommer också gå att få tag i ett fysiskt exemplar. Det kommer också finnas möjlighet att få reda på hur Uppsala kommuns nya bostadsförmedling kommer att drabba din privatekonomi. Vi kommer dessutom sälja fika och böcker till den hågade, Projektil öppnar redan klockan 17.15. Arrangemanget sker i samarbete med Bokcafé Projektil och ABF i Uppsala län.

Boken finns också tillgänglig för gratis nedladdning på www.rattattbokvar.se. Mer information eventet finns på Facebook.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.