Projektil

Ett samtal om att hjälpa – med tidningen Brand

| Inga kommentarer

12418930_1050546778343432_1756446652967262368_oBrand nummer 1, 2016, handlar om att hjälpa. Om solidaritet med migranter och flyktingar, om stöd till grannar som riskerar att vräkas, om hjälp och samarbete som en viktig del av mänsklighetens historia. Men också: om att hjälpa för att känna sig god, få lajks på FB, för att inte överges.

Tisdagen den 22 mars kl 18 kommer Brand till café Projektil för ett samtal om att hjälpa. Två av skribenterna, Nan Cohine och Lisa Ramqvist, kommer att berätta om sina texter och samtala med Moa Candil och Mathias Wåg, redaktörerna för numret.

Vad är skillnaden mellan solidaritet och välgörenhet?
Varför hjälper vi och när blir hjälpen ett problem?
Hur kan tillfälliga hjälpinsatser bli till hållbara strukturer?

Brand är en anarkistisk tidning som kommer ut med fyra nummer per år.
https://tidningenbrand.se/

Observera att samtalet är på en tisdag – dvs utanför Projektils ordinarie öppettider – men vi öppnar fiket kl 17:15 även denna dag! Då är alla välkomna att fika och handla och/eller bläddra i böcker, tidningar och fanzine. Självfallet kommer Brands nummer Att hjälpa finnas, liksom ett gäng tidigare nummer!

Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.