Projektil

Projektils bokcirkel läser Clarice Lispector

| Inga kommentarer

stjarnans-ogonblickVälkommen att delta i Projektils bokcirkel!

Vårt upplägg är relativt enkelt. Varje månad har vi en träff och vid varje träff diskuterar vi en ny bok. Du är välkommen att delta oavsett om du läst boken inför träffen eller läst den tidigare (men ha den gärna i närminnet). Alla cirkelträffar kommer vara oberoende från varandra, så du är välkommen att delta i vilken du vill. Vi kommer försök vrida och vända på böckerna vi läser så gott som det går, men formar gemensamt vilka frågor som vi tycker är intressanta. Olika personer kommer hålla i olika cirkeltillfällen vilket kommer ge lite olika tematiska grunder. Böckerna kommer självklart finnas till försäljning i bokcaféet.

Till denna träff läser vi Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector.
Lispector föddes 1920 i Ukraina, när hon var drygt ett år gammal kom hon till Brasilien.

Kort om boken:

Finns det människor som är överflödiga? Kan man leva sig in i en annan människas tankevärld? Kan man föreställa sig en ung kvinna som aldrig blivit kysst? Stjärnans ögonblick handlar om tre unga människor som lever i en hård och cynisk värld: Macabéa, Olímpico och Gloria. Boken handlar också om den mystiska S. M. Rodrigo, och vi får träffa spåkvinnan Madam Charlota. Denna gripande kortroman handlar om svårigheten i att vara medmänniska.

Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.