Projektil

Fanny Ambjörnsson om heteronormativitet och ålder

| Inga kommentarer

fanny ambjörnssonOBS! Denna föreläsning sker inte i Projektils vanliga lokaler eller under vanliga öppettider, utan på Ungdomens hus måndagen den 14/3.

Fanny Ambjörnsson är doktor i socialantropologi och docent i genusvetenskap vid Stockholms universitet. Ambjörnssons forskning har i hög grad kretsat kring queerteori och hon är författare till ett antal böcker. Däribland den mycket uppmärksammade boken ”Rosa – den farliga färgen” (Ordfront). Bokcafé Projektil har bjudit in Fanny Ambjörnsson för att tala om sitt forskningsprojekt kring heteronormativitet och ålder. En studie som bland annat slutade med boken ”Livslinjer. Berättelser om ålder, genus och sexualitet” (Makadam). Om forskningsprojektet skriver Ambjörnsson själv:

”Avsikten har varit att jämföra unga queeraktivister med äldre lesbiska kvinnor och transpersoner, och på så sätt komma åt hur konstruktioner av genus och sexualitet samspelar med tid, ålder och generation”

Föreläsningen börjar 19.00 på Ungdomens hus, men Projektil säljer litteratur från 18.00 och det finns fikaförsäljning på plats.

Det finns ett Facebook-event.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.