Projektil

Någonstans att samlas är en förutsättning för all kamp

| Inga kommentarer

Någonstans att samlas är en förutsättning för all kamp. Det är ingen slump att allmänna utrymmen privatiseras och hägnas in i gallerior, att den socialdemokratiska arbetarrörelsen säljer ut sina gamla Folkets hus och att det blir allt svårare för små politiska aktörer att hyra lokaler.

I Gaza är det svårt att samlas. När israeliska missiler inte regnar ner och förstör hus, hem, liv och lem så trakasseras palestinier dagligen vid checkpoints och andra ställen. De kan inte bygga nya hus, eftersom Israel hindrar import av byggnadsmaterial. Kulturföreningen Projektil solidariserar och har därför beslutat att ge 5000 kr till Ship to Gaza, som arbetar för att bryta blockaden.

För egen del är det dags att sätta igång igen. Projektil har varit utan lokal i lite mer än ett år men kommer under hösten att börja leta efter en lokal med ambitionen att öppna till våren. En mindre lokal, lättare att finansiera, men fortfarande värdefull som samlingslokal.

Någonstans att samlas är en förutsättning för all kamp. Vill du vara med? Hör av dig! info@bokcafeprojektil.se.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.