Projektil

Vecka 50

| Inga kommentarer

VIt's a Wonderful Lifeecka 50 har vi caféet öppet som vanligt tisdag-fredag 14:00-19:00, och utöver det en föreläsning arrangerad av Litteraterna på tisdag kväll, caféutbildning på onsdag kväll, filmvisning på torsdag kväll, samt en föreläsningsfestival på söndag!

Under veckan serverar vi en julmatstallrik för 50 kr, samt som vanligt diverse bakverk – bl a lussebullar och pepparkakor. Förutom te och kaffe finns det nu dessutom varm glögg att dricka!

”Retoriken i arbetslivet” med Maria Karlsson

Tisdagen den 11:e december kommer Maria Karlson till Litteraterna, och Bokcafé Projektil, för att föreläsa om hur hon använder sig av retoriken i sitt arbetsliv.

Maria säger själv att hon är väldigt intresserad av arbetsliv och hur man hanterar olika konflikter på ett bra sätt. Hon har innehaft både centrala förtroendeuppdrag inom organisation och politiska uppdrag inom kommunen. De senaste åtta åren har hon varit fackligt aktiv inom Sveriges Arbetares Centralorganisation (SAC), bland annat som Facklig Samordnare inom deras sekretariat.

”Jag har förhandlat, planerat och genomför stridsåtgärder och skrivit i tidningen Arbetarens ”verktygslåda” – mest svar på olika frågor om hur man hanterar problem på arbetsplatser. Jag är väldigt intresserad av arbetsliv, hur det påverkar oss och hur man hanterar olika konflikter på ett bra sätt.”

Projektil har sitt café öppet, fika kommer med andra ord att finnas till försäljning. Varmt välkomna!

(Facebook-event.)

Vill du jobba på Projektil? Caféutbildning

Onsdagen den 11 december 19:00

Bokcafé Projektil drivs 100% ideellt av kulturföreningen Projektil. Vi köper in böcker, arrangerar föreläsningar och filmvisningar, sköter bokföringen, söker pengar, fixar kakor och mat, beställer läsk, och såklart: bemannar caféet.

Vill du vara med? För att jobba i caféet ska en ha gått den här utbildningen, vara medlem i föreningen (200 kr/år, 2013 ingår om du går med nu), och gått bredvid någon annan ett eller flera pass. På utbildningen lär vi oss öppningsrutiner (ställa i ordning, ta fram ätbart, mm),
att hålla öppet (servera mat, hålla koll på försäljningen, mm), och stängningsrutiner (räkna kassan, städa, mm).

Alla medlemmar väljer vad de vill hålla på med och hur mycket. Vissa tar ett cafépass lite då och då, andra tar cafépass varje vecka och arrangerar massor av föreläsningar, ytterligare några nöjer sig med att fixa en filmvisning ibland. Du kan lägga ditt engagemang på precis den nivå som passar dig.

(Facebook-event.)

Filmvisning: It’s a Wonderful Life

Torsdagen den 13 december 19:00

26 maj 1947 publicerade J. Edgar Hoovers FBI en PM där de anklagade Frank Capras film ”It’s a Wonderful Life” för att framställa bankirer som giriga och överklassen som föraktlig. Typiskt kommunistknep konstaterade FBI.

Idag är det nog få som ser kampen mellan den onde finanskapitalisten Mr Potter och den gode sparbanksägaren George Bailey i termer av klasskamp. Istället har Capras berättelse om en god man som ger upp sina drömmar för andra och ängeln Clarences ingripande i hans liv blivit en av julens verkliga klassiker.

En verkligt hjärtvärmande julfilm.

(Facebook-event.)

Föreläsningsfestival

Söndagen den 16 december 10:00

Kom och föreläs om någonting du vet något om, eller lyssna på intressanta föredrag!

Alla har vi säkert någonting som vi brinner lite extra för eller tycker är intressant och skulle vilja dela med oss av till våra kompisar. Ta chansen och håll ett föredrag på 30 min! Ämnet är helt upp till dig, det kan handla om allt ifrån politisk teori till knyppling. Passa också på och lyssna på ett antal intressanta föreläsningar och köpa lite fika.

Preliminära tider är kl. 10-18. Fredagen den 14 december publiceras ett färdigt schema här, så ni kan kolla vilka föreläsningar ni vill gå på.

Anmäl vad du vill föreläsa om till emma.laursen@gmail.com senast torsdagen den 13 december kl. 18:00. Ange ditt namn, ämne och ev. önskemål om tid.

(Facebook-event.)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.