Projektil

Föreläsning – Kampen om universitetet

| Inga kommentarer

Universitetet är i kris – ingen vet längre vad det är till för. Samtidigt som allt fler slussas igenom kurser och utbildningar, görs det allt svårare för människor att vara på universiteten. Utbildningarna marknadsanpassas, universiteten som platser kommersialiseras och avgiftstrycket för studenter ökar. Det sker under en mix av ett förbehållslöst vurm för ”kunskapssamhället” och allt intensivare angrepp mot rätten till heltidsstudier. Men med det föds också motstånd.
Den som vill förstå universitetet som kampplats måste se det i ljuset av samhället i stort. Samtidigt får man inte tappa blicken för de specifika villkor som råder där. På tisdag den 21 augusti klockan 19 förläser Gustav Ingman från Allt åt Alla Stockholm på Bokcafé Projektil om förändringarna på universitetet. Det tar sitt avstamp i den moderna kapitalismens ekonomi och hur detta påverkar våra högskolor, och rör sig sedan mot de motsättningar och konflikter som pyr kring detta. Det hela avslutas med en diskussion om våra universitet och kampmöjligheterna där.
Som vanligt har vi öppet från klockan 14 och säljer böcker, mat och fika. Föreläsningen arrangeras i samarbete med ABF.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.