Projektil

Sommarcirkel: Rebel Cities

| Inga kommentarer

Vi läser och diskuterar tillsammans boken “Rebel Cities” av David Harvey som utkom i april i år.

Boken beskrivs såhär: “Cities have long been the pivotal sites of political revolutions, where deeper currents of social and political change are fleshed out. Consequently, they have been the subject of much utopian thinking about alternatives. But at the same time, they are also the centers of capital accumulation, and therefore the frontline for struggles over who has the right to the city, and who dictates the quality and organization of daily life. Is it the developers and financiers, or the people? Rebel Cities places the city at the heart of both capital and class struggles, looking at locations ranging from Johannesburg to Mumbai, and from New York City to Sao Paulo. By exploring how cities might be reorganized in more socially just and ecologically sane ways, David Harvey argues that cities can become the focus for anti-capitalist resistance.”

Det går att bläddra i den här: http://www.amazon.com/Rebel-Cities-Right-Urban-Revolution/dp/1844678822

Tanken är att vi utgår från boken men också tipsar varandra om relevant sidomaterial runt samma tema, så som artiklar, dokumentärer m.m. Vi kommer ses ha ett antal träffar med början i juli. Exakt vilka dagar bestämmer vi gemensamt på den första träffen.

Cirkeln är gratis att delta i och boken kommer gå att köpa av Projektil. Intresserad? Frågor? Anmäl dig till bokcafeprojektil@gmail.com. Skriv också om du vill köpa boken. Information om när första träffen är skickas ut via mail.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.