Projektil

Storslagen invigning

| Inga kommentarer

Kulturföreningen Projektil öppnar äntligen bokcafé och det ska självklart firas – kom och va med!

Måndagen den 9 april inviger vi Bokcafé Projektil – Uppsalas oberoende socialistiska bokcafé. Adressen är Kungsgatan 45 – 47. Klockan 15.00 slår vi upp portarna och då hoppas vi att ni är där med oss. Kom och ta del av musik, tal, alkoholfritt bubbel och en allmänt kamratlig stämning!

Vi kommer även att sälja fika och böcker, samt informera om vår fortsatta verksamhet. Alla som känner sig allmänt intresserade eller nyfikna på litteratur, politik eller fika hälsas hjärtligt välkomna!

☆☆☆

Lite bakgrund:
Att dagens samhälle lämnar mycket kvar att önska är vi många som håller med om. Ett samhälle där all makt är förlagd till några få procent och där en väldigt liten andel av befolkningen äger en väldigt stor andel av tillgångarna – är inget samhälle att vara nöjd med.

Vi i Kulturföreningen Projektil vill ändra på den rådande ordningen. Vi motsätter oss starkt det samhälle där de flesta inte har möjlighet att påverka sina egna liv, och ändå ständigt förväntas göra det. Där allt som görs ska generera ekonomisk vinst och där ingenting bara kan få vara värdefullt i sig. För oss finns det saker som är större och viktigare än att anpassa sig efter de yttre krav som hela tiden påtvingas oss som individer, konsumenter och arbetskraft. Vi värderar kunskap, bildning och värnar om den fria diskussionen. Vi värderar mötet mellan människor, och tror på en utveckling som inte åsyftar ekonomisk framgång utan samhällelig progression. Vi tror på gemenskap och vill att vår lokal ska vara en plats för just det.

Om en dryg vecka öppnar vi äntligen vårt efterlängtade bokcafé. Ett kafé dit alla är välkomna – gamla och unga, nyfikna och intresserade såväl som inbitna aktivister – och dit den kommersialisering och den cynism som genomsyrar hela det övriga samhället aldrig når!

Därför vill vi nu bjuda in er till invigningen av det kafé vi hoppas att ni är lika exalterade som vi över. Varmt välkomna att komma och spana in lokalen, oss som jobbat med den, dricka ett glas bubbel och dela glädjen!

Karta:

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.