Projektil

Föreläsning: gentrifiering och motståndsstrategier

| Inga kommentarer

Projektil får finbesök från Göteborg!

gentrifiering

De allmäna, tillgängliga utrymmena blir färre, och tas över av reklam och lyxiga gallerior. Våra bostäder renoveras eller säljs ut, och blir för dyra för att vi ska kunna bo kvar. Det offentliga rummet blir ett rum för konsumtion, ett rum från vilket människor utan köpkraft drivs bort.

En av alla platser där detta märks av är Gamlestan i Göteborg, där bland andra Anders Westerström genomför ett forskningsprojekt om gentrifiering. Anders pluggar magisterprogrammet “Kulturens praktiska fält” på Göteborgs universitet, och nu på söndag kommer han till Uppsala för att utifrån vad de kommit fram till i sitt projekt föreläsa om hur gentrifieringen påverkar oss och diskutera olika motståndsstrategier.

Vi kommer hålla till på Ungdomen Hus 22/1 kl. 19.00. Cafét kommer ha öppet och sälja kaffe och dylikt. Vi kommer självklart att ha bokbord också. Välkommen!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.