Projektil

15/5: Bio med Projektil, Tema: Migrantarbete

| Inga kommentarer

Efter succén med frukostbuffén på första maj arrangerar vi nu återigen en filmkväll, den här gången med temat migrantarbetare. Vi kommer att visa en dokumentär och en spelfilm samt servera soppa med vitlöksbröd och fika. Givetvis kommer det också att finnas ett välsorterat bokbord med massor med intressant litteratur till försäljning.

Dokumentären som visas är den kanadensiska “El Contrato”, som handlar om mexikanska arbetare som migrerar till Kanada över odlingssäsongen för att arbeta för usla villkor. I filmen får vi se hur arbetarna får nog och går samman för att kräva bättre behandling och villkor.

Vi avslutar kvällen med Ken Loachs spelfilm “It’s a free world”, som handlar om arbetsmarknaden för de papperslösa migrantarbetarna i västeuropa. Filmen utspelar sig i Storbritannien, men fenomenet är precis lika vanligt i Sverige.

Varmt välkomna!

SCHEMA:

16.00 Vi öppnar, fikaförsäljning, bokbord.

17.00 El Contrato

18.00 Mat serveras.

19.00 It’s a free world

15/5
Ungdomens Hus
Svartbäcksgatan 32

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.